Europarlamentarul Rares Bogdan prezinta mai multe informatii si sfaturi in legatura cu modul de transmitere al coronavirusului. „Momentan nu sunt cazuri in Romania. Stiu ca sunt cativa in locatiile puse la dispozitie de stat pentru carantina. Cei care sunt in carantina nu sunt bolnavi. Ei sunt doar suspecti”, subliniaza Bogdan.

„Coronavirus nu se transmite prin aer, se transmite prin contactul la nivelul suprafetelor, prin picaturile de tuse ajunse pe fata, gura, nas, ochi. (…) Virusul e distrus de sapun, de dezinfectanti comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mainilor e foarte importanta. Nu mancati fara sa va spalati pe maini. Mancarea ambalata este cea mai sigura. Atentie si la painea neambalata. Luati dupa dumneavoastra servetele umede dezinfectante daca nu aveti cum sa va spalati pe maini. Curatati mai des suprafetele cu alcool sau alte dezinfectante. Atentie in mijloacele de transport in comun, in magazine, restaurante, la munca. Stergeti si telefonul si tastatura deoarece de obicei sunt cele mai murdare lucruri dar si cele mai des folosite”, sunt cateva dintre sfaturile lui Rares Bogdan.

Postarea integrala:

CALM si fara ISTERIE. Circul nu ne ajuta la nimic.

Cum ne comportam vizavi de CORONAVIRUS COVID-19

-Coronavirus nu se transmite prin aer, se transmite prin contactul la nivelul suprafetelor, prin picaturile de tuse ajunse pe fata, gura, nas, ochi. Daca cineva tuseste si sar picaruri pe butoanele unui lift, sau pe un scaun, ori pe o masa, cine va atinge acea suprafata cu mana si apoi isi va atinge fata, gura, ochii, va fi infectat.

-simptomele sunt febra, tuse(de obicei seaca)si dificultate in respiratie care apare dupa o saptamana.Este o boala care dureaza destul de mult, peste o saptamana. Nu prea se intalnesc rinoreea (mucii),stranutul sau durerea in gat.

-perioada de incubatie este intre 2-14 zile dar de cateva zile se sugereaza ca ar fi chiar 24-27 zile. In aceasta perioada fara simptome omul este contagios si raspandeste virusul.

-virusul rezista in jur de o saptamana la temperaturi sub 20, apoi la peste 25-30 incepe sa mai moara deci doamne ajuta sa vina caldura cat mai repede

-Virusul e distrus de sapun, de dezinfectanti comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mainilor e foarte importanta. Nu mancati fara sa va spalati pe maini. Mancarea ambalata este cea mai sigura. Atentie si la painea neambalata. Luati dupa dumneavoastra servetele umede dezinfectante daca nu aveti cum sa va spalati pe maini. Curatati mai des suprafetele cu alcool sau alte dezinfectante. Atentie in mijloacele de transport in comun, in magazine, restaurante, la munca. Stergeti si telefonul si tastatura deoarece de obicei sunt cele mai murdare lucruri dar si cele mai des folosite.

-folosirea mastii ajuta daca esti deja bolnav, sa nu dai mai departe. Pentru cei sanatosi este cu 2 taisuri deoarece specialistii nu zic ca ar proteja ba mai mult ar putea sa incurce deoarece pui mana sa o scoti sau o lasi pe masa..apoi o pui din nou pe fata si uite asa te infectezi mai usor.

-atentie la cei veniti din Italia. Sunt deja multe cazuri acolo. Incercati sa nu va intalniti 2 saptamani cu ei si ar fi bine sa stea in carantina 14 zile.

-oricine incepe sa aiba febra, tuse si respiratie grea si a intrat in contact cu cineva venit din China, Italia, Coreea de Sud, Japonia sau alte tari asiatice in ultima luna, nu iese din casa, pune masca si anunta ambulanta la 112.

-cei mai afectati sunt cei in varsta si cei cu boli asociate 80%.

-cei mai multi se vindeca total 97%. Doar cazurile grave se interneaza adica cei care au nevoie de suport in respiratie si la care starea este afectata.

-momentan nu exista un tratament pentru acest virus. Se incearca unele tratamente care se dau in HIV si imunoglobuline la cei cu faza severa dar nu este nimic sigur. Se merge doar pe simptomatice pana in prezent.

-cele mai afectate tari cu cazuri in crestere sunt China, Coreea de Sud si mai nou Italia.

-momentan nu sunt cazuri in Romania. Stiu ca sunt cativa in locatiile puse la dispozitie de stat pentru carantina. Cei care sunt in carantina nu sunt bolnavi. Ei sunt doar suspecti.

Haideti sa imbunatatim igiena in aceasta perioada si vom trece cu bine si de acest pericol!!