Europarlamentarul PNL Rares Bogdan atrage atentia ca indemnurile lui Calin Popescu Tariceanu de a se renunta la starea de urgenta sunt „periculoase” si aduce aminte cum acesta a favorizat aruncarea Romaniei in criza economica din 2009.

„Opozitia lui Calin Popescu-Tariceanu fata de prelungirea starii de urgenta reprezinta cea mai clara dovada de inconstienta. Daca vrea sa impinga Romania in cel mai negru scenariu iscat de pandemie, n-are decat sa nu se supuna ordonantelor militare, pentru a se alege cu un dosar penal. Dar sa nu contribuie la diseminarea neincrederii in masurile autoritatilor, caci m-as putea intreba (si nu cred ca sunt singurul) pe cine slujeste!

De ce este vitala aceasta incredere pare evident pentru orice om normal la cap, dar celorlalti, sau celor mai putin informati, am sa le spun eu de ce: nu din servilism politic, ci pentru a putea rezista saptamanile care vin. Orice om cu toate tiglele pe casa stie ca daca esti convins ca ai o atitudine corecta, nu esti tentat sa gasesti portite pentru a incalca regulile. Faptul ca nu le gasesti induce o frustrare, iar acest sentiment reduce limpezimea judecatii, capacitatea creierului de a se adapta unor situatii neplacute.

Deci va rog sa-i considerati periculosi, sau macar sa-i suspectati ca au o agenda ascunsa, sau (treaca de la mine) nu mai au capacitatea de a gandi! Ignorati-i, nu va vor binele!”, a scris Rares Bogdan in EVZ.

„Dar guvernantul nu a innebunit! Sistemele sanitare cele mai performante s-au dovedit depasite de pandemie, deci ce asteptari sa ai de la cel romanesc, abandonat de o groaza de politicieni bogati care se trateaza in alte tari? Ei au pierdut legatura cu omul de rand, habar nu au cum este sa traiesti la limita subzistentei. Ei au ignorat sistematic semnalele medicilor, care plecau pe capete nu din cauza salariilor, ci a incompetentei, a clanurilor domnitoare, a faptului ca nu-si puteau face meseria!

Autoritatile au restrictionat deplasarile deoarece stiau ca reteaua de spitale nu face fata unui val de imbolnaviri comparabil cu cele din Italia sau Franta, este atat de greu de priceput si asta? Si mai intervine si disciplina deficitara – sa nu fim ipocriti!!”, a adaugat Rares Bogdan.

El a reamintit cum Tariceanu a amplificat criza economica din Romania din 2009.

„Fac un apel: uitati-va cine pledeaza pentru neprelungirea starii de urgenta! Fostul prim-ministru Calin Popescu-Tarcieanu a ignorat venirea crizei economice din 2008-2009. La 48 de ore dupa intrarea Lehman Brothers in insolventa, C.P. Tariceanu afirma ca romanii vor fi ocoliti de criza si vor putea cumpara proprietati in SUA. Deci despre ce fel de competenta vorbim?

Probabil C.P. Tariceanu vrea sa joace in „Zoolander ”, un film despre narcisismul din industria modei, pelicula care are in coloana sonora celebrul „Relax” al trupei „Frankie goes to Hollywood!”, dar din cate stiu, producatorii nu intentioneaza sa continue seria.

In ceea ce priveste relaxarea in Romania, va spun cu toata responsabilitatea ca inca nu este cazul”, a incheiat Rares Bogdan.