Rareș Bogdan a declarat, vineri seara, la România TV, că PNL nu se aștepta ca Guvernul să cadă la angajarea răspunderii parlamentare pe legea schimbării modului de alegere a primarilor, prin două tururi de scrutin.

Liderul liberal a recunoscut că strategia PNL viza o picare a echipei conduse de Ludovic Orban în urma unei angajări pe eliminarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Rareș Bogdan a dezvăluit și ce strategie are PNL pentru votul de învestitură programat luni.

”Criza a fost declanșată de PSD, care s-a opus introducerii a două tururi de scrutin. Noi vrem anticipate, dar aveam alte măsuri pentru anticipate. Noi nu doream să declanșăm așa anticipatele. Doream să treacă două tururi de scrutin și să mergem pe asumare pe Secția Specială. Urmează două săptămâni de bătălii în Senat și Camera Deputaților. Dacă nu va fi vot de învestitură, pentru că PSD nu va merge la serviciu, ar urma un alt vot după 3 zile.

Planul PNL este de a convinge mai mulți parlamentari de a merge la serviciu și vom încerca o a doua învestire joi.”, a declarat Rareș Bogdan.