Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, a declarat că strategia liberalilor este una simplă, să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în maximum patru luni.

„Negocierile au fost grele și se dovedesc în fiecare zi extrem de grele. Din punctul meu de vedere, dacă ei fac cvorumul, nu contează dacă trec guvernul sau nu, ci să ajungem la anticipate. Pentru  România, că nu e vorba aici de PNL, cel mai important lucru e să ajungem la anticipate.

Nu putem rămâne la șantajul nesfârșit al unor oameni care au pierdut alegerile europarlamentare, au făcut scoruri de 6-7% sau cu greu au trimis doi europarlamentari. Vom sta de acum la condiționările unora?

Avem o strategie extrem de clară și avem încredere în Iohannis și Orban că vor merge pe strategia stabilită de comun acord. Strategia e simplă și clară: anticipate în maxim 3 – 4 luni. Cum se vor produce ele? Conform Constituției.

Alegeri anticipate va provoca un Guvern Orban”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Digi24.

Acesta a susținut că anticipatele trebuie provocate și organizate de un Guvern PNL, deoarece Guvernul PSD a demonstrat că nu e în stare să organizeze un scrutin liber.