Marcel Ciolacu a reușit lovitura de palat la PSD. Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la șefia partidului după ce a pierdut la scor alegerile prezindențiale. Ciolacu a preluat puterea ca interimar până la congresul din februarie. Într-una din primele ieșiri publice, noul șef al social democraților a vorbit despre evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Marcel Ciolacu a recunocut înfrângerea PSD

Ciolacu a recunoscut că PSD a pierdut alegerile și din cauza evenimentelor din 10 august. „Eu n-am fost de nicio parte a baricadei în noaptea de 10 august. Evenimentul a fost gestionat greșit și un pic hazardat. Plata pentru 10 august, PSD și-a primit-o: a pierdut alegerile”, a mai spus Ciolacu.

Rareș Bogdan a dat de pământ cu Ciolacu

La aflarea acestor declarații, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, s-a dezlănțuit pur și simplu. A dat de pământ cu Ciolacu. L-a ironizat la scenă deschisă pe șeful interimar al celor de la PSD. „Prin această afirmație, PSD a intrat în campanie electorală pentru alegerile locale. Degeaba, tov. Ciolacu, cine să vă creadă? În situațiile astea, în vremurile de unde își trage seva PSD, cei care-și turnau cenușă în cap își asumau răspunderea în fața colectivului și cereau să fie mustrați. Degeaba încercați să agățați românii cu afirmații din astea, căci ei știu ce vă poate pielea. Trebuia să ieșiți atunci când oamenii erau gazați și bătuță în timp ce protestau pașnic!
Știți zicerea lui Virgilius: Timeo Danaos… Ei, doar că de data asta Troia nu va cădea în capcană, căci știe ce vă poate pielea!”, a scris fostul jurnalist pe o rețea de socializare.

PNL a reușit să bată PSD la ultimele două runde de alegeri. În mai a câștigat scrutinul de la europarlamentare, dublat de referendumul pe justiție declanșat de către președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a obținut săptămâna trecută un scor istoric în fața Vioricăi Dăncilă și și-a asigurat al doilea mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni.