Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, a pledat pentru alocarea de fonduri separate pentru tranziția ecologică prevăzută în planul Comisiei Europene privind neutralitatea climatică până în 2050, anunță MEDIAFAX.

„În viziunea noastră, a Socialiștilor Europeni, în perspectiva tranziției ecologice, impactul social trebuie să fie prioritar. Considerăm că numai ulterior se va putea trece la etapa revitalizării economice regionale și a restaurării terenurilor afectate de poluare. Europa are nevoie de o tranziție echitabilă social, care să pună cetățeanul în centrul acțiunilor pentru neutralitatea climatică”, a declarat Rovana Plumb cu prilejul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor social-democrați ai Mediului din UE.

Europarlamentarul social-democrat susține că fondurile alocate sunt insuficiente și vorbește despre riscurile apariției unei inegalități între cetățenii UE.

„Totodată, suma propusă de Comisia Europeană – de 7,5 miliarde de euro pentru susținerea unei tranziții ecologice juste în toate regiunile UE – este, în opinia noastră, insuficientă pentru eliminarea riscului de a avea regiuni și cetățeni de sacrificiu în acest proces de atingere a neutralității climatice până în anul 2050, cu etapa intermediară a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat PSD remis MEDIAFAX.