Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat joi că grupul PPE, din care face parte, va solicita, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european, subliniind că popularii vor susține foarte ferm candidatul român, Laura Codruța Kövesi.

”Astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european. Poziția celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care și noi, Partidul Naţional Liberal, facem parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord. Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursa pentru șefia Parchetului European după ce contracandidatul său, Francois Bohnert, a fost numit în fruntea Parchetului Financiar francez, echivalentul DNA-ului din România.