Fostul presedinte Traian Basescu considera ca adoptarea tacita a Legii Autonomiei Tinutului Secuiesc reprezinta „poate cea mai neagra si rusinoasa zi din istoria Camerei Deputatilor”. El le cere lui Ciolacu, Olgutei Vasilescu si lui Iordache sa demisioneze.

„Gloriosilor! Fugiti ca iepurii! Nimeni nu-si asuma nimic! Toti se scuza. Bietii politicieni aflati in fruntea Camerei Deputatilor au prilejuit poate cea mai neagra si rusinoasa zi din istoria Camerei Deputatilor prin adoptarea tacita a legii care legalizeaza autonomia Tinutului Secuiesc.

Sunt sigur ca legea va fi respinsa la Senat. Va ramane insa in istoria Camerei Deputatilor rusinea de a fi adoptat o astfel de lege, care pur si simplu umileste si Romania si poporul roman.

Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizati in data de, 12 Martie 2020 de Marius Pascan ca se apropie termenul de adoptare tacita.

PSD cu cinci oameni in biroul permanent si PNL-ul cu 3 oameni s-au facut ca nu aud mesajul aproape disperat al lui Marius Pascan.

Iar ce a urmat astazi arata ca politicienii de la varful partidelor sunt doar niste nulitati politice, care nu isi asuma atitudinea politica groaznica care a prilejuit trecerea legii autonomiei tinutului secuiesc prin Camera Deputatilor.

Astazi, in spatiul public s-a rasturnat caruta cu oameni politici lasi, incapabibili sa isi asume propriile fapte.

Ca sa spalati rusinea actului politic rusinos pe care l-ati facut, voi PDS-isti: Marcel Ciolacu, Olguta Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budai, Ileana Mihalcescu, Daniel Suciu si Nicolae Banicioiu si voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea si Laurentiu Leoreanu, adevarata falanga USL-ista, ar trebui sa demisionati din Birou.

Ce ati facut ramane in istorie parlamentarismului din Romania. ‘Gloriosilor’!”, a scris Traian Basescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat marti seara ca nu stie cum a fost adoptata legea privind autonomia Tinutului Secuiesc de catre Camera Deputatilor. Legea a fost adoptata tacit pe 23 aprilie.