Europarlamentarul PMP Traian Băsescu pune sub semnul întrebării ancheta de la clinica din judeţul Dâmboviţa unde s-ar fi consumat droguri, precizând că nu îl vede pe fostul prim-adjunct al directorului SPP Gabriel Creţu consumând droguri. „Şi nici nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva”, consideră Băsescu.

„Generalul Creţu. Un om de o seriozitate absolută. Eu nu am o explicaţie şi sincer, văzând că e vorba de Creţu, eu pun sub semnul întrebării toată povestea cu drogurile de acolo. Eu nu îl văd pe Creţu consumând droguri. Ăsta e un militar tip killer, dacă îl trimiţi să se strecoare prin munţi cu talibani Afganistan, se duce. Nu e militar de operetă Creţu. Deci nu cred că omul ăsta a recurs la droguri. Şi nici nu e vreun naiv pe care să-l păcălească cineva”, a afirmat Băsescu, duminică seara, la România TV.  Fostul preşedinte a spus că îl ştie foarte bine pe Creţu, lucrând cu el nouă ani din cei zece de mandat ca şef al statului.  

„Deci, să fiu scuzat, nu cred că domnul general Creţu a fost unul dintre cei care s-au drogat prin judeţul Dâmboviţa. Îl ştiu foarte bine, de când a venit de la jandarmi, de la o unitate specială, a venit şef de stat major la SPP şi cu rezultate excepţionale. Am lucrat cu el nouă ani din zece”, a explicat Băsescu. El a mai spus că pot fi erori de încadrare a unui ceai din partea anchetatorilor.  

„Şi eu mă pot duce să fac o saună undeva şi mă găseşte la percheziţie cu încă un domn în saună, ce faceţi cu mine, mă consideraţi drogat sau ce? Îmi mai dă şi un ceai la saună. (…)  Pot fi şi erori de încadrare a unui ceai”, a menţionat Traian Băsescu. Joi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a general-locotenentului – cu trei stele Creţu Gabriel din Serviciul de Protecţie şi Pază. G4Media.ro a scris, citând surse judiciare, că fostul număr doi din Serviciul de Pază şi Protecţie Gabriel Creţu a fost depistat la Clinica din satul Stăneşti, de lângă comuna Răcari (Dâmboviţa), care îi aparţine Vanessei Youness, iubita fostului şef al serviciului de informaţii din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, la percheziţiile făcute pe 14 decembrie.