Traian Băsescu a declarat duminică la RTV că e posibil să candideze la Primăria București ”dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte”. E vorba despre apelul față de decizia Curții de Apel, care a decis că fostul președinte și-a turnat colegii de facultate la Securitate, folosind numele de cod ”Petrov”.

”Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV, citat de News.ro.

Băsescu a adăugat că prima opțiune a PMP la Primăria București rămâne susținerea lui Nicușor Dan, candidatul sprijinit de USR: ”Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a spus fostul președinte și primar general, citat de News.ro.