De 9 mai, europarlamentarul Victor Negrescu a transmis un mesaj video prin care urează la mulți ani tuturor românilor de Ziua Europei și Ziua Independenței.

În clipul postat, acesta reiterează ideea că România poate avea un important cuvânt de spus la nivel european în anii care urmează mai ales dacă va reuși să contribuie la reformarea proiectului european.

La 70 de ani de la semnarea declarației Schuman, care a pus bazele construcției europene, este nevoie de relansarea Uniunii Europene cu noi competențe – în domenii precum sănătatea, educația, politicile sociale – dar și de o apropiere mai mare de cetățeni.

Împreună cu organizația PES activists România, a fost realizat un video compus din mesaje transmise de mai mulți lideri de stânga europeni și naționali precum și de activiști PES din toată țara.

Printre personalitățile care au transmis mesaje video se află Sergei Stanishev, președinte al socialiștilor europeni, Marcel Ciolacu, președinte PSD, Iraxtxe Garcia Perez, liderul grupului S&D, Zoran Zaev, fost premier al Macedoniei de Nord sau Brando Benifei, lider al delegației italiene din Parlamentul European.