Europarlamentarul PSD Carmen Avram sustine ca romanii care au plecat la munca in Germania sunt tratati drept „sclavi pe plantatie”. Avram a primit numeroase reactii foarte critice pentru aceste afirmatii.

„A fi sarac nu e egal cu a fi sclav!! Inregistrarile de mai jos va arata cum sunt tratati cetatenii romani, plecati din tara – cu aprobarea guvernului!! – ca sa munceasca pe plantatiile de sparanghel din Germania. Cu ore extenuante de munca – fiind scosi pe camp inclusiv noaptea – cu plati abuzive la kilogram, cu o cazare inumana – 3 bai la niste zeci de oameni – cu urlete, demiteri pe banda rulanta si amenintari la adresa lor, cu comisioane ilegale pentru anumite firme de recrutare din tara, romanii traiesc ca suboamenii. Cum ministrul Muncii pare ca a disparut, romanii striga zadarnic dupa ajutor si spun ca se simt vanduti”, a scris Avram pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a primit mii de comentarii critice. Iata cateva dintre cele mai apreciate:

Eu muncesc de 25 de ani in fundul pamantului la aproape 1000 metri adancime si nu ma mai plang. Veniti in mina daca intr-adevar vreti sa vedeti conditii grele.

Ce tot atata zarva! E ceva corect! Nimeni nu a fost obligat sa plece! Nu e de vina nimeni! Neamtu a cerut,guvernul a aprobat si oamenii au fost de-acord ! Nu le convine, acasa si la munca unde se pricep!

Doamna mea, draga, cu tot respectul pe care vi l port, dar, acesti oameni, nu au plecat sub presiunea unei arme si chiar, se pare, din spusele lor, ca nu ar fi nici pt prima data!”.

Jurnalistul Mircea Marian aduce aminte ca Avram incaseasa un salariu de 7.000 de euro „datorita infractorului Dragnea”.

„De la inaltimea salariului ei de 7.000 de euro/ luna (pe care-l primeste datorita infractorului Dragnea), doamna europarlamentar PSD Carmen Avram ii face ‘sclavi’ pe niste oameni liberi care au evadat de pe mosiile latifundiarilor pesedizati si au plecat in strainatate ca sa aduca bani acasa, pentru familiile lor. M-am saturat de porcaria asta propagandistica cu ‘sclavii lui Merkel’.

Acesti cetateni romani erau sclavi, dar pe mosiile latifundiarilor din Romania. Halci intregi din tara sunt controlate de aceste personaje – care castiga sume uriase doar din subventii generoase, de aceea PSD s-a opus cu disperare plafonarii lor – si oamenii locului sunt la mila lor, exploatati la sange. O las pe doamna europarlamentar PSD sa spuna cu cat erau platiti aici in Romania, dar din Germania vin cu 1850 de euro/ deplasare (declaratia de pe Deutsche Welle a unui muncitor).

Oamenii acestia, pe care propaganda PSD i-a asimilat unei turme irationale si i-a insultat, s-au eliberat, pur si simplu. S-au eliberat, si-au asumat riscurile, stiind care le sunt alternativele mai bine decat grijulia doamna Avram si mercenerii din presa.

Incetati, deci, sa mai insultati si sa mai cainati cu lacrimi de crocodil niste oameni liberi, doamna eurodeputat. Ei nu vor sa fie slugile unor mafioti. Mercenarii Antenei 3, care accepta sa fie platiti de un turnator, condamnat penal pentru ca a furat 60 de milioane de euro de la statul roman, si, in schimb, macane la comanda, acestia sunt sclavi, nu niste oameni care muncesc cinstit, pe branci, culegand sparanghel.

Ca sa va fie clar: intre angajatii de top, platiti cu mii de euro, ai trustului Intact si acesti culegatori de sparanghel, as spune fara ezitare ca ‘sclavi’ sunt oamenii turnatorului Felix. Respectul meu pentru toti oamenii care muncesc cinstit si astfel au grija de famillile lor”, a scris Marian pe Facebook.