Social-democratul Ioan Mircea Pașcu (70 ani) nu se resemnează după ce a ratat funcția de comisar european fără portofoliu care ar fi constat în câteva săptămâni petrecute la Bruxelles în schimbul unor beneficii financiare consistente:

”Întâi Dragnea ma exclude fără explicații de pe lista candidaților la europarlamentare si fuge ca sa nu dea ochii cu mine! Apoi Dancila ma propune comisar in locul Corinei și pe urma tot ea îmi retrage candidatura, tot fără nicio explicație! Iar azi una ca Grapini, îmi neagă toată activitatea! Vorba proverbului: nicio fapta buna, nu rămâne nepedepsita! Multumesc PSD, bine am ajuns!”, a scris Ioan Mircea Pașcu duminică, pe Facebook.

După ce Estonia și-a retras candidatul și România a decis să facă același lucru, la rugămintea oficialilor europeni care au explicat guvernelor de la Talin și București că trimiterea celor doi la Bruxelles ar însemna o risipă inacceptabilă din banii contribuabililor: câte un milion de euro pentru fiecare comisar fără portofoliu, pentru câteva săptămâni de activitate.

Mandatul actualei Comisii europene, condusă de Jean Claude Juncker, expiră la finalul lunii octombrie. Echipa a rămas fără doi dintre membri după ce Corina Crețu și Andrus Ansip (Estonia) au fost aleși europarlamentari, iar în locul lor au fost nominalizați, de către guvernele de la București și de la Talin, Ioan Mircea Pașcu, respectiv Kadri Simson.