Candidatul la alegerile prezidentiale Mircea Diaconu, sustinut de catre Pro Romania si ALDE, a declarat, joi, la Botosani, ca obiectivul sau nu este sa ajunga presedintele Romaniei, ci sa transmita electoratului modul sau de a aborda politica.

„Tinta mea este nu sa ajung presedinte. Tinta mea e sa ma fac inteles, sa ma exprim cat pot de bine si de clar pe temele astea care poate intra in mintea oamenilor si altadata o sa aleaga altfel, o sa gandeasca altceva, sa astepte altceva de la oamenii politici. O consecinta a puterii mele de convingere poate fi sa ajung eu presedinte, dar nu e o tinta in sine”, a afirmat Diaconu, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, el a subliniat ca serviciile secrete au avut, de-a lungul timpului, influente in desemnarea presedintilor Romaniei, dar a precizat ca in acest moment nu are nicio temere legata de acest aspect.

„Ce sa imi faca? Sa imi opreasca masina pe drum sau ce sa imi faca? Masina mea merge, rezista. Ma refer la Aro al meu, care nu se opreste niciodata. Si cand merge in trei tot merge. Dar nu e vorba despre asta. Serviciile sunt extrem de necesare, dar trebuie sa stea pe craca lor si scrie foarte clar in lege”, a adaugat Mircea Diaconu.