Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European salută propunerea Comisiei Europene privind așa-numitul „certificat verde digital”, despre care spune că ar urma să permită o libertate de mișcare mai sigură și mai ușoară în Europa.

„Putem face acest lucru posibil prin instituirea unui certificat de vaccinare. Parlamentul European ar trebui să adopte de urgență această propunere pentru a fi pregătiți pentru vară. Ne așteptăm să primim un mesaj puternic de susținere a propunerii de la Consiliul European, săptămâna viitoare”, au declarat Manfred Weber, președintele grupului PPE, și Jeroen Lenaers, purtătorul de cuvânt al grupului pentru libertăți civile, potrivit unui comunicat de presă.

Declarația vine înaintea prezentării, miercuri, de către Comisia Europene a noilor reglementări.

În opinia PPE, cel mai numeros grup din Parlamentul European, certificatul este dovada că un călător a fost vaccinat împotriva COVID-19, a fost testat negativ sau a dezvoltat imunitate în urma bolii și este destinat să faciliteze călătoriile în Europa.

Liderul PPE, Manfred Weber, este de părere că certificatul ar trebui să fie legat exclusiv de vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

„Europa este deschisă oricărui vaccin care primește aprobarea de la agenția noastră de medicamente. Avem nevoie de toate vaccinurile pe care le putem obține pentru a accelera procesul de vaccinare, cu o singură condiție: să fie aprobate de EMA”, a afirmat Weber.