Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat sâmbătă, la un post de radio, că este un susținător „înverșunat” al cadrului european de achiziționare a vaccinurilor, subliniind că în caz contrar, ar fi fost o cursă frenetică ce s-ar fi putut solda chiar și cu un război la propriu, relatează Agerpres și Digi24.

„Voi apăra cu înverşunare acest cadru european de achiziţionare a vaccinurilor”, a spus Clemenet Beaune. „Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă fiecare ţară europeană dădea telefon pentru a negocia doze. Nu ar exista neapărat un învingător în această competiţie. Ar fi război în Europa, poate chiar la propriu”, a adăugat Clement Beaune, citat de AFP.

Comisia Europeană colaborează îndeaproape cu companiile farmaceutice și cu Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a asigura accesul la vaccinuri sigure și eficiente cât mai curând posibil. Ca și în cazul oricărui alt vaccin, acestea vor face obiectul unei evaluări științifice riguroase înainte de a fi introduse pe piață.

Până în prezent, Comisia Europeană a încheiat acorduri cu 6 dezvoltatori de vaccinuri care promit. Pe viitor s-ar putea încheia și alte acorduri.