Eurodeputatul Cristian Terheș susține marți, într-o postare pe Facebook, că nu i s-a permis accesul în Parlamentul European din cauză că nu a prezentat certificatul verde la intrarea în clădire.

„Sunt la intrarea in Parlamentul European din Bruxelles cu inca un coleg si ni se interzice accesul pentru ca nu aratam Certificatul Verde. Le-am spus ca exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restransa de nimic, cu atat mai mult de o decizie administrativa. Nu o spun eu, o spune Tratatul si alte acte ale UE.

Asistam la instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile si libertatile omului nu mai conteaza”, a scris Terheș pe Facebook.

Europarlamentarul PNȚCD a spus că a filmat întreg incidentul și că îl va posta pe Facebook ulterior.

„Am spus ca voi lupta pentru drepturile romanilor din Parlamentul European si asta fac. Am filmat ce a fost aici si voi pune on-line.

Pana atunci, insa, sunati la deputatii PNL si PSD din Romania sa voteze impotriva impunerii Certificatului Verde in Romania. Nu va lasati drepturile calcate in picioare de aceasta clasa politica tradatoare, careia nu-i pasa de oameni! P.S. Voi reveni!”, a mai afirmat Cristian Terheș.