Uniunea Europeană va propune în următoarele zile ”soluţii rapide” pentru liberalizarea reglementărilor pieţei de capital, pentru a încuraja investiţiile în companii afectate de criza coronavirusului, potrivit unor documente publicate miercuri, transmite Reuters.

Propunerile vor include reglementări mai relaxate referitoare la finanţarea analizelor efectuate de brokeri privind companiile mici şi mijlocii şi ridicarea restricţiilor pentru tranzacţiile cu instrumente derivate în domeniul energiei, informează News.ro.

Deşi obiectivul imediat este criza coronavirusului, multe dintre schimbări sunt aşteptate să devină permanente. De asemenea, sunt aşteptate şi alte schimbări, UE intenţionând să construiască o Uniune a Pieţelor de Capital şi să concureze cu Londra post-Brexit, ca centru financiar.

Schimbările reflectă o serie de modificări rapide ale reglementărilor bancare, pentru a asigura continuarea creditării pentru companii şi a gosposăriilor afectate de măsurile de distanţare.

”Statele membre ale UE au fost grav afectate de criza economică rezultată în urma pandemiei de Covid-19. Acest lucru necesită o reacție rapidă pentru susţinerea participanţilor de pe piaţa de capital”, arată documentele în fază de proiect.