Liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a postat pe contul său de Facebook o fotografie împreună cu Joe Bide, la scurt timp după ce oficialul american a obținut un punctaj mai mare decât Donald Trump la alagerile prezidențiale.

„Vești excelente din SUA. Acum așteptăm cu nerăbdare rezultatele oficiale și procesul electoral. Parteneriatul transatlantic are nevoie de un restart cu Uniunea Europeană”, a scris Manfred Weber pe Facebook.

Joe Biden, fostul vicepreședinte al SUA și candidatul democrat la funcția de președinte al țării, a câștigat scrutinul prezidențial, învingându-l pe Donald Trump și devenind cel de-al 46-lea președinte din istoria Statelor Unite și cel de-al 14-lea fost vicepreședinte care preia funcția supremă în statul american. În egală măsură, Kamara Harris, partenerul politic al lui Biden, va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Potrivit rezultatelor prezentate de mass-media americane, Biden, care a condus majoritatea cursei, a câștigat în state considerate cheie, precum Wisconsin, Georgia, Michigan și Pennsylvania, și a obținut 284 de electori din totalul celor 538 ai Colegiului Electoral, informează Associated Press. Informația este susținută de CNN, BBC, Reuters, NBC și CBS.