Președintele grupului al popularilor europeni, Manfred Weber, a comentat la o postare pe Twitter a premierului britanic Boris Johnson în care acesta mulțumește cercetătorilor din Marea Britanie pentru munca depusă pentru dezlvoltarea vaccinului anti-COVID.SHARE

Weber îi reamintește lui Johnson că vaccinul Pfizer, a cărui administrare a început în Mare Britanie, este dezvoltat de o companie germană și produs în Belgia. „Vaccinul e făcut în Europa”, scrie Weber.

Boris Johnson a scris un mesaj pe Twitter, după prima zi a campaniei de vaccinare începută în Marea Britanie cu vaccinul produs de Pfizer și BioNTech, în care mulțumește Direcției de Sănătate Publică și cercetătorilor care au lucrat la dezvoltarea vaccinului.

„Dragă domnule prim-ministrul Boris Johnson, vaccinul pe care îl folosiți a fost dezvoltat de o companie din Germania, este produs în Belgia, iar cercetarea a fost plătită de Uniunea Europeană. Fără Europa nu ar fi existat un vaccin. Vaccinul este made in Europe”, i-a transmis liderul PPE, premierului britanic.

Campania de vaccinare din Marea Britanie a început marți, iar prima persoană care a primit doza de vaccin este o femeie de 90 de ani.

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, comandând 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, în primă fază.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost aprobat de urgență la începutul lunii decembrie, de autoritățile britanice. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat săptămâna trecută că prima zi din campania de vaccinare marchează un moment istoric, numind-o „Ziua Victoriei”, scrie Digi24.ro.