Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat joi, la Digi24, ca liberalii au o strategie „ca la sah” si ca vor actiona in functie de miscarile PSD in ceea ce priveste eventuala depunere a unei motiuni de cenzura.

„Nu ne intereseaza ce face PSD, i-am vazut unde au adus Romania. PSD nu mai este un partid cu care sa poti macar sa dialoghezi”, a spus Rares Bogdan la Digi24.

Intrebat daca pot fi organizate si alegeri parlamentare anticipate, si alegeri locale in doua tururi, in cazul in care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe proiectul localelor, ceea ce ar putea duce la o motiune de cenzura din partea PSD, Rares Bogdan a spus: „Avem si alte optiuni. Nu pot sa va dezvalui strategia, e bine pusa la punct. In momentul in care vedem urmatoarea mutare a PSD, vom lua o decizie. Vom folosi toate prerogativele constitutionale”, a spus el.

Intrebat daca, in cazul in care actualul guvern cade in urma unei motiuni de cenzura, PNL are in vedere si optiunea unei ordonante de urgenta, Bogdan a spus: „Nici nu confirm, nici nu infirm. E o varianta”.

Bogdan a precizat ca nu pot fi organizate alegerile parlamentare anticipate in aceeasi zi cu cele locale, dar ar putea fi organizate cu „o zi, o saptamana, doua saptamani inainte”.

El a aratat ca, in baza simularilor facute de PNL, partidul ar castiga circa 500-800 de primari, in timp ce PSD s-ar prabusi de la 1.700 de primari la 500 de primari.

In aceste conditii, „PSD nu poate sa nu depuna motiune de cenzura, pentru ca exista presiunea primarilor”, a spus Rares Bogdan.

El a adaugat ca, daca social-democratii nu depun motiune, „exista un plan bine definit inca de la mijlocul lunii decembrie, care a fost activat sau se va activa zilele astea, si care are toate mutarile, ca la sah. La fiecare mutare a PSD, noi avem mutarea complementara”.

Intrebat daca exista o majoritate negociata pentru daramarea guvernului PNL pentru alegeri anticipate, in cazul in care PSD nu depune motiune de cenzura, Rares Bogdan a raspuns: „Noi nu ne dam jos guvernul, ca lucrurile sa fie clare”.