Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in cadrul reuniunii informale a Consiliului JAI de la Zagreb, ca ar fi bine ca „toate tarile membre ale UE sa combata coruptia asa cum o face Romania”.

„Ar fi bine ca toate tarile membre ale UE sa combata coruptia asa cum o face Romania, inclusiv in domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde in mecanismele de absorbtie”, a spus Catalin Predoiu, potrivit unui comunicat de presa remis duminica.

Ministrul Justitiei a arata necesitatea crearii unui mecanism de evaluare a justitiei si a statului de drept pentru toate tarile membre ale Ununii Europene.

„Desi a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substantiale. In interventia din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justitiei si a statului de drept pentru toate tarile membre, fara a exista paralelisme in acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toata lumea. Am aratat ca sustinerea pentru operationalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleasi standarde de integritate in toate tarile membre, pentru protejarea intereselor europene si combatarea coruptiei cu fonduri europene”, a spus Predoiu.

„La reuniunea informala de la Zagreb, ministrii Justitiei din tarile membre ale UE au discutat despre progresul privind orientarile strategice din domeniul libertatii, securitatii si justitiei, formarea judiciara, importanta retelei judiciare europene in domeniul civil si comercial, precum si a retelelor nationale”, se mai arata in comunicat.