Comisia Europeană a oferit anul acesta calificativul maxim unor proiecte-pilot depuse de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, ceea ce înseamnă că, în toamnă după ce vor primi undă verde din partea Parlamentului European, acestea vor intra în lucru, informează caleaeuropeana.ro.

De asemenea, altre trei proiecte depuse de acesta au primit la evaluarea Comisiei Europene nota B, ”ceea ce înseamnă că și acestea au cam 90% șanse să treacă în Parlamentul European”, a explicat Marinescu.

Acesta a detaliat că unul dintre proiectele aflate în prima categorie se refere la ”urbană aeriană, iar altul propune transparență în administrație”, și anume ”digitalizarea activității, astfel încât totul să fie transparent, corect și eficient”.

”Cel de-al treilea proiect pilot considerat finanțabil de către Comisia Europeană se referă la coordonarea din spațiu a navelor pe Dunăre. În paranteză trebuie spus, că am mai propus unul care să folosească tehnologia spațială, de astă dată pentru păduri și activitățile forestiere”, a completat Marian-Jean Marinescu.

În egală măsură, eurodeputatul a anunțat că UE ”va începe lucrul la o așa-numită Acțiunea de pregătire (Preparatory Action) în turism, care se bazează pe un proiect pilot de-al meu care propunea acum câțiva ani o politică comună în turism”.

În acest context, Marian-Jean Marinescu și-a exprimat mulțumirea că ”lucrurile evolutează către ceea ce propuneam eu, o politică de turism comună, căci este un lucru pe care îl dorește toată lumea, dar care până acum nu s-a reușit”.

”Turismul este o activitate economică foarte importantă, care actualmente nu face obiectul unei politici comune la nivelul UE. Ar avea mare nevoie de asta, chiar dacă unele state se împotrivesc. O politică europeană în turism ar impune standarde comune, reguli comune, reguli pentru personal, reguli pentru situația sanitară și așa mai departe. Iar toate acestea nu se pot face decât printr-o politică europeană comună”, a conchis eurodeputatul român.

Sursa: caleaeuropeana.ro