Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca partidul nu a „renuntat nicio clipa” la ideea ca presedintele formatiunii, Florin Citu, sa fie prim-ministru din partea liberalilor.

„Nu s-a pus problema in forurile de conducere ale PNL nici de varianta Ciuca, nici de varianta Bode, nici de varianta Bogdan, nici de varianta Dumitrescu, nici de varianta Boc. A fost una sigura: Florin Citu”, declara Rares Bogdan.

„Noi nu am renuntat nicio clipa la Florin Citu. Noi nu aveam construita o majoritate. Noi nu mergem, noi nu suntem iresponsabili, noi nu mergem in fata presedintelui pentru a propune aventuri politice. Suntem persoane cat se poate de responsabile, intelegem situatia prin care trece Romania si nu putem sa mergem sa ne jucam. Noi nu aveam conturata o majoritate, nu puteam sa mergem in fata presedintelui fara o majoritate. Domnul Ciolos probabil o are, probabil are discutii facute, probabil o va face in urmatoarele zece zile. Noi nu aveam si tocmai de asta am decis sa nu ne prezentam… dar nu am schimbat candidatul. Candidatul nostru este acelasi: Florin Citu, sa fie foarte clar si este validat de Biroul Permanent National”, a afirmat Rares Bogdan, luni seara, la Digi 24.

Nu s-a pus problema altui candidat

Prim-vicepresedintele PNL a mentionat ca in forurile de conducere ale partidului nu s-a pus niciodata problema desemnarii unui alt candidat pentru functia de prim ministru, el spunand ca nu considera necesar un vot de reiterare a acestei optiuni.

„Nu s-a pus problema in forurile de conducere ale PNL nici de varianta Ciuca, nici de varianta Bode, nici de varianta Bogdan, nici de varianta Dumitrescu, nici de varianta Boc. A fost una sigura: Florin Citu”, a precizat Rares Bogdan.

„Nu prea inteleg cum pana acum trei zile eram la fel de rai ca toti ceilalti, mai mult, reprezentam vechea clasa politica (..) si dintr-o data suntem din nou cei mai curtati, suntem din nou fantastic de buni, cu noi vor sa stea de vorba. Adica ne-au dat niste palme, dupa care au venit sa ne spuna ca vor sa ne ia ne casatorie”, a adaugat Rares Bogdan. Rares Bogdan a mentionat ca protocolul incheiat la constituirea aliantei din PNL, USR PLUS si UDMR nu mai este in vigoare, el mentionand ca in acel protocol Florin Citu este alegerea pentru functia de prim ministru.