Europarlamentarul PNL Rares Bogdan critica dur discursul sustinut de premierul Dancila in plenul Parlamentului European, reunit la Strasboug.

„In fata unei sali aproape goale (atat respect are Europa fata de idiocratia din Palatul Victoriei), VV Dancila a facut pe desteapta si a livrat inca o repriza de ipocrizie. Cu toate ca e la sefia unui Guvern care, prin atitudine si rezultate, este impotriva principiilor Uniunii Europene (stat de drept, economie bazata pe competitie), premierul a mintit ingrozitor. ‘Am actionat pentru consolidarea proiectului european’, spune Dancila. Nu doar asta: cu un ton de diriginta, le-a batut obrazul celor care au afirmat ca GUVERNUL ROMANIEI (atentie, nu Romania, ci Cabinetul Dancila) vulnerabilizeaza eurosistemul, ii pericliteaza stabilitatea.

Si, ca si cand din ianuarie 2018 si-ar petrece zilele cu post si rugaciuni, i-a acuzat pe eurodeputatii romani care spun adevarul ca sunt rupti de realitate. VV Dancila s-ar bucura sa giram toti mizeriile PSD, sa fim complici la tentativele incalificabile de capturare a institutiilor statului. Aceste tentative nu s-au incheiat odata cu schimbarea garniturii de comanda a PSD, sper ca e limpede! Sunt doar cosmetizate, iar romanii sunt in continuare fraieriti”, arata Rares Bogdan pe Facebook.

Romania a confirmat statutul cu drepturi depline prin exercitarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, ceea ce arata legitimitatea aspiratiei tarii noastre de incheiere a Mecanismului de Cooperare si Verificare, a declarat marti premierul Viorica Dancila, in plenul Parlamentului European.

„Cred ca acest sentiment de recunoastere a insemnatatii pe care o are Uniunea Europeana pentru cetateni are nevoie sa fie cultivata in permanenta prin rezultate concrete. Proiectul nostru nu trebuie sa promoveze o Europa cu mai multe viteze si nici a cercurilor concentrice. Romania va continua sa promoveze obiectivul comun de consolidare a proiectului european si de a urmari in acelasi timp definitivarea integrarii sale. Ma refer aici la integrarea deplina a tarii noastre in Spatiul Schengen, in cadrul caruia actionam deja ca membru de facto. Vom actiona in continuare de o maniera pragmatica pentru promovarea principiilor din declaratia de la Sibiu si ramanem profund atasati respectarii valorilor democratice si a statului de drept”, a subliniat Viorica Dancila, in plenul Parlamentului European, cu prilejul prezentarii bilantului Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Potrivit premierului, este important sa nu existe diferente intre statele membre, falii care sa creeze standarde diferite pentru cetatenii europeni.

„Prin exercitarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, Romania a confirmat statutul de membru cu drepturi depline, ceea ce arata legitimitatea aspiratiei noastre de incheiere a Mecanismului de Cooperare si Verificare. Cred in continuare cu tarie ca viitorul nostru, al tuturor, nu poate fi imaginat altfel decat in cadrul unei Europe mai unite si mai coezive, in beneficiul careia am lucrat cu entuziasm, incredere si profesionalism in ultimele 6 luni. Am convingerea ca eforturile Presedintiei Romaniei la Consiliul UE reprezinta o baza consistenta pentru continuarea avansarii agendei europene in perioada urmatoare si urez succes Presedintiei finlandeze la Consiliul UE”, a incheiat sefa Guvernului.