Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, anunta ca romani pot sa mearga linistiti sa isi lucreze pamantul la tara fara a detine certificat de producator. Insa trebuie sa aiba la ei o declarati ein care sa fie bifata ‘realizarea de activitati agricole’.

„Am sute de mesaje in privat in care sunt rugat sa ma interesez de ce se poate merge la tara pentru a lucra pamantul doar cu certificat de producator si document de proprietate. Am lamurit problema. Se poate merge la tara sa muncesti pamantul fara niciun certificat.

Daca are cineva casa la tara cu un pic ce pamant si vrea sa puna rasaduri de rosii sau mai stiu eu ce, sau sa pliveasca buruienile, o poate face linistit. In declaratia care trebuie completata se bifeaza casuta referitoare la ‘realizarea de activitati agricole’, cadrele MAI sunt instruite in acest sens.

Am fost informat ca nici document de proprietate nu este necesar. Nu exista limita de kilometri. 20, 50, unde are omul loc. Sigur, buna-credinta se prezuma. Sa nu incalcam legea!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.