Rares Bogdan, europarlamentar si prim-vicepresedintele PNL, spune ca liberalii au bratele deschise si asteapta cu nerabdare refacerea coalitiei de guvernare, PNL, USR si UDMR. Exista insa un mic detaliu, ce ar putea pune frana discutiilor! Primele discutii de miercuri intre liderii fostei coalitii de guvernare nu au dus la niciun rezultat!

Dacian Ciolos, Florin Citu si Kelemen Hunor, alaturi de Varujan Pambuccian, seful grupului parlamentar al minoritatilor, nu au ajuns la niciun rezultat dupa negocierile de miercuri, ce au avut loc la sediul PNL.

“Nu am ascuns ca dorim refacerea coalitiei, nu am ascuns ca am dorit aceasta coalitie votata de un numar extrem de mare de romani”

Coalitia PNL-USR-UDMR trebuie sa formeze din nou Guvernul, este de parere prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, care spune ca liberalii nu au facut niciun secret din dorinta de a reface coalitia, insa USR trebuie sa accepte ca Florin Citu sa fie din nou premier.

Mai mult, si romanii isi doresc ca aceasta coalitie sa conduca acum tara, afirma Rares Bogdan, care spune ca are la dispozitie cercetari sociologice care arata ca “prima optiune a romanilor” este aceasta formula de guvernare.

“Sigur ca prima noastra optiune ramane, indiscutabil, USR PLUS si UDMR. Nu am ascuns ca dorim refacerea coalitiei, nu am ascuns ca noi, inca de la inceput, am dorit aceasta coalitie votata de un numar extrem de mare de romani, pentru care romanii au iesit in strada, pentru care romanii au facut eforturi extraordinare, si-au pus sperante, sa continue sa implementeze reforme”, a declarat Rares Bogdan, miercuri seara, pentru Digi24.

“A fost o discutie care a depasit faza unor simple tatonari”

Cu toate ca nu s-a ajuns deocamdata la o concluzie, discutiile de miercuri reprezinta un pas inainte spre rezolvarea crizei politice actuale din Romania.

“A fost o discutie care a depasit faza unor simple tatonari. (…) S-a facut un pas inainte spre rezolvarea acestei crize si eu cred in continuare, si v-o spun cu siguranta, sa ne uitam pe cercetarile sociologice, vedem foarte clar ca prima optiune a romanilor este pentru aceasta coalitie PNL-USR-UDMR”, a mai precizat liberalul, potrivit News.ro.

“Ii rog sa se intoarca la masa, sa numeasca ministri si sa continuam guvernarea sub conducerea lui Florin Citu”

Rares Bogdan s-a mai folosit si de realitatea matematica din Parlamentul Romaniei pentru a explica de ce PNL trebuie sa dea, din nou, premierul Romaniei. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare, in conditiile in care premierul desemnat de Klaus Iohannis este acum presedintele USR, Dacian Ciolos.

“Noi nu ne dorim altceva decat USR sa dovedeasca responsabilitate (…) De asemenea, m-as bucura foarte mult ca consilierii generali USR coordonati de catre domnul Vlad Voiculescu sa inteleaga ca atunci cand se cer bani pentru spitalul de la Pipera trebuie sa-i acorde.

Va spun si ultima conditie: Partidul National Liberal ocupa 27% din fotoliile din Parlamentul Romaniei, partidul Uniunea Salvati Romania ocupa 15,5% din fotoliile din Parlamentul Romaniei. Potrivit protocolului la care dansii fac referire, Partidul National Liberal este cel care da premierul.

Premierul, conform votului din (…) PNL este Florin Citu. Ii rog sa se intoarca la masa, sa numeasca ministri si sa continuam guvernarea sub conducerea lui Florin Citu”, a mai declarat Rares Bogdan.