Europarlamentarul PPE, Rares Bogdan o trage la raspundere pe Ioana Mihaila, fost ministru al sanatatii pentru declaratiile iresponsabile si prestatia incompetenta din functia guvernamentala.

„In urma cu aproximativ 15 minute am citit o stire pe Politico care m-a cutremurat. In care doamna Ioana Mihaila, fost ministru al Sanatatii pana acum trei saptamani, a recunoscut ceea ce premierul Citu, eu si altii i-am atras atentia, ca dansa nu a pregatit absolut deloc valul patru. Mi se pare o chestiune absolut socanta sa recunosti pentru presa din afara Romaniei ca tu ai fost un ministru dezastruos, ai fost un ministru prost, ca ai fost un ministru care-si recunoaste, practic, incompetenta. Ar trebui sa raspunda in fata legii pentru acest lucru”, a declarat europarlamentarul PNL Rares Bogdan, marti, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Mintea romanului cea de pe urma

„Cea mai buna pregatire pentru al patrulea val ar fi fost o campanie eficienta de vaccinare”, a spus Ioana Mihaila, care a fost ministru al Sanatatii in Romania pana in septembrie, cand partidul sau s-a retras din Guvern si a sustinut o motiune de cenzura care a dus la prabusirea acesteia la inceputul acestei saptamani.

Desi crede ca gestionarea de catre Romania a actiunilor de vaccinare a fost buna, ea a declarat pentru POLITICO ca scepticismul populatiei cu privire la vaccin a fost partial de vina, la fel ca si Guvernul, inclusiv ea insasi, pentru ca ”au fost relaxate prea rapid mesajele cu privire la necesitatea de vaccinare”.