Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut o analiză a miniștrilor și a gafelor din ultima perioadă. Rareș Bogdan arată că gestul lui Dan Barna cu ochelarii contrazice tot ceea ce dreapta a criticat ”la baronii roșii”. De asemenea, liderul PNL îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru că nu s-a dus în mină să vorbească cu minerii.

”Eu, dacă eram în locul lui, mă duceam în mină și vorbeam direct cu oamenii. Acolo, dacă lași loc clanului Resmeriță să joace, ei vor juca, cu senatorul, cu primarul, cu tatăl atotputernic, cu Diana Șoșoacă, atunci ei vor juca. Din punctul meu de vedere, el ar fi trebuit să meargă acolo și să discute cu oamenii.

Drulă comunică bine, uneori chiar exagerează cu comunicarea. Ghinea nu comunică deloc, el nu spune nimic. Bode comunică mult peste așteptările unora, mai ales că a avut câteva incendii de stins, a avut multe probleme de rezolvat.

Barna cu ochelarii, a fost un gest lipsit total de eleganță. Noi am arătat timp de 7 ani derapajele lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, Mihai Tudose etc. Noi, dacă nu ne vom schimba atitudinea, dacă nu vom înțelege că nu trebuie să fim baroni, conți și alte titulaturi de genul acesta. Trebuie să înțelegem că oamenii așteaptă să fim alături de ei, iar dacă nu vom face asta vom pierde pariul cu istoria și în maxim 2 ani de zile își vor dori să plecăm de la guvernare.”, a spus Rareș Bogdan, la EvZ Play, în emisiunea moderată de Robert Turcescu.

Rareș Bogdan a explicat că, din punctul lui de vedere, premierul Florin Cîțu comunică foarte bine, dar dacă nu va fi dublat de alți miniștrii în comunicarea publică, atunci Guvernul va avea probleme în fața populației.