Europarlamentarul PPE Rareş Bogdan a negat faptul că schimbarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor are legătură cu faptul că nu-l susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL.

”Nu se fac schimbări în funcţie de echipe şi apartenenţa la o echipă, mai ales că domnul Nazare nu face parte dintr-o echipă”, susţine Rareş Bogdan. Acesta a anunţat că este prea devreme pentru a se discuta despre cine va prelua funcţia, precizând că 45 de zile aceasta poate fi îndeplinită chiar de către premier. Rareş Bogdan a precizat, însă, că portofoliul de la Finanţe va rămâne la PNL, anunță news.ro.

”Domnul Florin Cîţu, premier al României, (…) a hotărât, după o discuţie cu domnul Alexandru Nazare pe care a avut-o alaltăieri, să remanieze un ministru. Motivele le cunoaşte domnia sa. A avut o discuţie cu liderii coaliţiei, domnul Cioloş, donul Hunor, domnul Barna şi domnul Orban. De asemenea, domnul Nazare a avut o discuţie cu domnul Orban, alaltăieri, în Modrogan”, a afirmat, joi, la Craiova, Rareş Bogdan.

Acesta a afirmat că este responsabilitatea lui Florin Cîţu ca echipa de la Guvern să funcţioneze bine, iar Guvernul să performeze.

”Motivele sunt convins că ni le va dezvălui domnul Cîţu. Domnul Cîţu răspunde în faţa românilor, în faţa partidelor, în faţa coaliţiei pentru bunul mers pentru implemenarea Programului de guvernare. Domnia sa trebuie să abă o guvernare performantă şi noi îi dăm credit să facă ceea ce trebuie ca românilor să li se schimbe viaţa în sine”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă remanierea are legătură cu echipeje din cadrul PNL, europarlamentarul a afirmat: ”Îmi pare rău că unii colegi vor să ducă bătălia din partid spre această zonă. E strict despre colaborarea şi cooperarea dintre premier şi ministrul Finanţelor”.

Rareş Bogdan a afirmat că propunerea lui Alexandru Nazare la Ministerul Finanţelor a fost făcută chiar de către Florin Cîţu: ”Este clar că între cei doi a apărut o problemă (…) Nu se fac schimbări în funcţie de rectificări, nu se fac schimbări în funcţie de echipe şi apartenenmţa la o echipă, mai ales că domnul Nazare nu face parte dintr-o echipă, domnia sa face parte din zona independenţilor din leadershipul PNL”.

Întrebat dacă lucrurle funcţionează în Guvern, Bogdan a răspuns: ”Cifrele ne arată că lucrurile în Guvern merg foarte bine, Guvernul funcţionează excelent, Guvernul face ceea ce trebuie. Uneori şi într-o echipă de fotbal – e nevoie de o împrospătare. Domnul Cîţu a considerat că în momentul acesta este nevoie de o împrospătare a echipei, nu cred că e singura împrospătare şi că miniştrii trebuie să rămână bloc trei ani şi jumătate. Unii obosesc, alţii se uită prea mult în tribune, ceilalţi se mai împiedică, alţii se acidentează, unii nu mai ascultă indicaţiile de pe margine ale antrenorului şi atunci trebuie să înţeleagă cu toţii: premierul, potrivit Constituţiei, este suveran”.