Rareș Bogdan a anunțat că delegația română din grupul PPE din Parlamentul European a transmis un mesaj ferm Comisiei Europene. Europarlamentarii PNL cer să oprească umilirea transportatorilor români. Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. El este liderul delegației europarlamentarilor românii la grupului PPE din Parlamentul European.

“Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-au adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști. Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane”, a spus Rareș Bogdan.

El a explicat că situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner. Acelasi lucru este și la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest.

“Cine garantează că nu se îmbolnăvesc? Cum rămâne cu libera circulație a bunurilor, pilon al pieței comune? A ajuns o glumă! Dacă aceste circumstanțe se vor menține, vom asista la consecințe devastatoare asupra economiei, iar libera circulație va deveni o glumă. Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare”, a scris Bogdan.

Acesta a subliniat că delegația română din PPE va cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea privind COVID-19.

De asemenea, potrivit solicitărilor exprimate de Rareș Bogdan, Comisia European trebuie să pună bazele unei strategii care să adapteze regulile la condițiile pandemiei.

Scrisoarea este semnată de Rareș Bogdan în calitate de șef al delegației, dar și de europarlamentarii Marian Jean Marinescu, Sigfried Mureșean, Cristian Bușoi, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Traian Băsescu, Daniel Buda, Eugen Tomac, Vincze Lorand și Winkler Iuliu.