Rareș Bogdan – prim-vicepreședintele PNL a declarat, luni, că negocierile pentru formarea guvernului rămân deschise cu ambele partide: USR și PSD.

„PNRR este o prioritate. Ținem deschise negocierile cu cele două formațiuni. Aritmetica este clară. Pentru constituirea unei majorități mai avem nevoie de 9 parlamentari pentru o majoritate cu USR. Pentru o majoritate cu PSD lucrurile sunt mai simple, dar sunt unele incompatibilități, însă pentru țară trebuie să treci peste orice.

Indiferent cu cine facem alianță, reforma Justiției va fi, iar PNL va veni cu un nume la minister care să fie acceptat pentru populație. Suntem singurii care putem garanta reforma Justiției”, a declarat Rareș Bogdan, luni.

„PNL va da premierul, desemnarea este apanajul președintelui. Sunt convins că de data asta vom forma o majoritate”, a mai spus Bogdan.

„Am văzut și eu ce a declarat premierul Florin Cîțu, el a condus Ministerul Finanțelor și știe cât de important e pentru noi. Cei de la UE ne-au atras atenția privind Justiția. Așa vin și eu și spun că Ministerul Dezvoltării e vital, Ministerul Educației e important și el că avem România Educată, Ministerul Agriculturii e și el vital”, a spus Rareș Bogdan.