Europarlamentarul liberal Rares Bogdan a raspuns duminica reactiilor negative, potrivit carora se aliaza cu PSD prin sustinerea publica aratata lui Carmen Avram, afirmand ca este exclus acest lucru, dar la Bruxelles euroalesii trebuie sa fie uniti in interesul tarii.

„Niciodata un om de dreapta nu poate sa se alieze cu unii cu care nu-si poate face nici cruce. Cu stanga nici cruce nu poti. (…) Dar inainte de PNL, USR, UDMR, suntem romani la Bruxelles. Noi reprezentam interesul national, este un termen sanatos. Interesul Romaniei este al tuturor agricultorilor romani, al cetatenilor romani. Atata timp cat in comisia de agricultura avem doi membri – Motreanu si Buda- este normal sa colaboram si cu Dacian Ciolos si cu ceilalti colegi. Sa intre cat mai multi din cei 32 de colegi in comisia de agricultura pentru a putea sustine interesele agricultorilor romani”, a declarat Rares Bogdan, la Romania TV, citat de Mediafax.

Declaratia vine in contextul in care au aparut mai multe reactii negative dupa ce europarlamentarul PNL a afirmat ca o va sustine, alaturi de colegii din comisia de agricultura, pe Carmen Avram, europarlamentar PSD.

Legat de unitatea europarlamentarilor, Traian Basescu aflat in aceeasi emisiune TV, a afirmat: „marti toti europarlamentarii din aceasta legislatura sunt invitati la ambasada Romaniei de pe langa Comisia Europeana. Vom fi toti 33 si este esential, daca vom stabili ca pe probleme de interes ale Romaniei vom utliza aceeasi voce”.