Viorica Dancila a sustinut, marti, un discurs la Strasbourg in fata unei sali aproape goale, cu prilejul prezentarii bilantului Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Nu au fost prezenti nici macar europarlamentarii socialisti, grup din care face parte si PSD.

Dancila a venit insotita de un alai impersionat de ministri, insa sala a fost aproape goala.

„Primul premier ce vorbeste in Plen si nu este in stare sa isi ridice ochii din hartii. Plus ca vorbeste cu Marele Hemiciclu de la Strasbourg aproape gol! Nici macar Grupul Socialist (154 de deputati) nu se afla in sala sa o sustina. Asta este respectul PSD in Europa, astazi. Viorica Dancila insotita la Strasbourg de Orlando, Budai, Andronescu, Pintea, Breazu”, a relatat Rares Bogdan pe Facebook.

Si europarlamentarul PMP Eugen Tomac anunta ca Viorica Dancila a prezentat bilantul presedintiei romane a Consiliului UE in Parlamentul European in fata unei sali goale. El considera ca Guvernul nu a fost in stare sa vina cu niciun proiect nou de interes pentru Romania si reproseaza ca premierul nu a spus nimic despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE si pe care ”guvernul PSD le trateaza cu profund dispret”.

”In fata unei sali goale, Dancila se adreseaza acum Parlamentului European, abordand bilantul Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene. Fara indoiala, la nivel tehnic, inca avem diplomati capabili sa tina steagul sus si sa incheie o parte din sarcini in mod onorabil.

In schimb, Guvernul, reprezentand decidentul politic in aceasta chestiune, nu a fost in stare sa vina cu niciun proiect nou de interes pentru Romania”, scrie Tomac pe Facebook.