Copresedintele USRPLUS, Dacian Ciolos, are o reactie acida dupa ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a promis ca „va plati” pentru ca a incercat ca blocheze planul de redresare al regimului Viktor Orban.

„Am o saptamana foarte interesanta, in care am vazut ca Ludovic Orban ne contesta apartenenta la poporul si la traditiile romanesti, in timp ce Kelemen Hunor imi contesta apartenenta la coalitia de guvernare, din cauza unei pozitii la adresa lui Viktor Orban si a politicii duse de acesta. Regret sa spun ca sunt complet indiferent cu privire la reactiile celor doi, pe care i-am apreciat de-a lungul timpului in calitatea lor de oameni politici. Dar respectul meu are o limita atunci cand nu exista o oglindire corespunzatoare. Eu nu fac greseala de a contesta o persoana pentru simplul fapt ca uneori are opinii diferite de cele pe care le am eu. Cred ca exista valoare in pozitii diferite de ale mele, dar nu accept lectii si tafnosenie demonstrativa de dragul unei barbatii politice absolut caraghioase.

Stiu prea bine ca Ludovic Orban a vorbit prentru un anumit public din interiorul PNL pe care il curteaza pentru alegerile interne, dupa cum inteleg si ca in cazul lui Kelemen Hunor e vorba de o declaratie care se vrea dura ca sa dea bine in fata amicilor de la Budapesta. Asta nu e politica, e lipsa de respect fata de sine si are consecinte politice pe care cei doi le vor simti in timp. Pana una alta, problemele dintre noi nu sunt ideologice sau nationaliste, ci stadiul reformelor aplicate de coalitia guvernamentala. Or, la acest capitol, amandoi sunt restanti si nicio declaratie razboinica nu le ascunde lipsurile.

Banii din planul de redresare negociati in Parlamentul European sunt destinati cetatenilor, inclusiv celor din Ungaria. Nu am muncit pentru sume care sa ajunga in buzunarele camarilei lui Viktor Orban. E atat de simplu, doar sa ne dorim sa facem diferenta dintre interesul cetatenilor si dorintele personale ale unor politicieni”, a transmis Ciolos.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a promis ca miercuri ca Dacian Ciolos va „plati” pentru ca prin actiunile sale a determinat Comisia Europeana sa suspende aprobarea planului de redresare al Ungariei.

”Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Ciolos si cred ca a facut una dintre greselile cele mai mari ce pot fi facute in politica si stiti cum e, nicio factura nu ramane neplatita in politica. (…) A facut o greseala uriasa, nu trebuie sa intervina niciun europarlamentar intr-o astfel de relatie si Comisia a facut precizarile necesare, s-a grabit domnul Ciolos, a vrut sa fie erou, n-a reusit”, a declarat Kelemen Hunor la finalul sedintei coalitiei de guvernare.