Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan considera ca refuzul lui Dancila de a retrage candidatura Rovanei Plumb denota „inconstienta totala”.

„Inconstienta totala si nepasare pentru imaginea Romaniei! Trebuie sa scapam urgent de ei, devine imperios necesar!”, a transmis Rares Bogdan pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a afirmat, sambata, ca Rovana Plumb, pe care a propus-o pentru un post de comisar european din partea Romaniei, are in continuare sustinerea sa neconditionata.

„Tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile – atat la votul din Parlamentul European, dar mai ales reactiile celor din tara – nu ma face sa am mai putina incredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotriva. Rovana are, in continuare, sustinerea mea neconditionata”, a scris Dancila pe Facebook.

Premierul a adaugat ca o cunoaste de multi ani pe Rovana Plumb si stie ca aceasta si-ar exercita mandatul „in bune conditii”.

„O cunosc de multi ani, am muncit impreuna, stiu masura profesionalismului Rovanei si a bunei-credinte cu care si-a facut mereu treaba. Stiu ca ar exercita acest mandat de comisar european in bune conditii si am certitudinea ca, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de altii, ar prima intotdeauna interesele si politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, asa cum guvernul nostru actioneaza. De aceea, sper ca raspunsul Comisiei JURI sa fie unul pozitiv, in acord cu propunerea facuta de Romania si sustinuta de presedintele Comisiei Europene”, a adaugat Viorica Dancila.

In opinia sa, partidele de Opozitie au aratat in aceste zile, prin pozitia lor fata de acest subiect, o „Romanie macinata de ura” si „au uitat de romani”.

„Tot ceea ce au facut membrii partidelor de Opozitie in ultimele zile a fost sa arate intregii lumi o Romanie dezbinata, scindata intre interesul tarii si interesele marunte, meschine ale unor grupari. Au proiectat o Romanie macinata de ura, mize si lupte si au uitat de romani, asa cum fac zi de zi, de mai bine de un an. Insa Romania nu e a celor care dezbina si distrug, nu e a celor care si-i sfasie pe ai lor si calca in picioare interesul tarii pentru propriile lor ambitii. Romanii vad aceste lucruri si am increderea ca o vom vedea clar, cu totii, la votul din aceasta toamna”, a sustinut prim-ministrul.