Poliția federală a fost solicitată de 13 ori, în weekend, în zonele devastate de furtună, unde au fost semnalate mai multe cazuri de furt. De vineri, hoții și-au făcut apariția în zonele grav afectate de furtună. Prin urmare, poliția și-a sporit prezența în zona devastată. Cetățenii sunt rugați să raporteze imediat toate persoanele și vehicule suspecte prin numărul de urgență 110, informează stiridiaspora.ro.

În seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Dună a mers pe Bachstrasse în direcția Altena și nu a mai putut fi găsită. Sâmbătă dimineață, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund.

Mai mult, sâmbătă la prânz, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Cu puțin timp înainte de furt, polițiștii au verificat o mașină care era însă goală. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen au fost denunțați.

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică după-amiază. O furgonetă intrase pe Lüdenscheider Straße. Ocupanții acesteia și-au însușit mai mute deșeuri electrice și metalice. Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani, de origine română, din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare. Poliția federală roagă cetățenii să raporteze imediat toate persoanele și vehicule suspecte prin numărul de urgență 110.