Rares Bogdan, prim-vicepresedinte PNL, anunta ca pensiile speciale vor fi anulate cu siguranta.

Intr-un text publicat in Evenimentul zilei, Rares Bogdan vorbeste despre manipulare si despre postaci, subliniind ca pensiile speciale vor fi anulate.

„Multi dintre cei care imi scriu au doua tipuri de abordare: 1 – Domnule Bogdan, daca nu faceti cutare lucru, nu va mai votam! Si 2 – Domnule Bogdan, multumesc pentru ajutor, aveti votul meu! Fireste, e important ce asteapta oamenii care scriu si cat sunt de informati.

Un exemplu emblematic este legat de anularea pensiilor speciale. Cei care au urmarit stirile sunt la curent cu demersurile pentru anularea lor si realizeaza ca intensitatea luptei este maxima. Stiau ca nu va fi un razboi usor si au inteles sensul frazei ‘in 30 de zile de la preluarea guvernarii, PNL este obligat sa anuleze pensiile speciale’. Ei nu reproseaza, ei au incredere si stiu ca vom gasi o solutie. Sunt romanii inteligenti si rationali, care nu pot fi prostiti.

Exista, insa, oameni inteligenti care sunt prea obositi, prea suparati din cauza crizei, aproape depresivi, si nu urmaresc stirile zilnic. Ei isi aduc aminte doar de fraza respectiva si intreaba de ce au fost mintiti. Dar nu au fost, caci anularea pensiilor speciale este o normalizare a sistemului, o farama de dreptate. Nu a fost un mesaj politic, ci o actiune de mare curaj, pe care, sa fim cinstiti, nu au avut prea multi barbatia sa si-o asume.

Lor le explic ca n-au fost 30 de zile, ci 64, ca legea initiata de PNL a fost votata in Parlament si atacata la CCR, iar acum, dupa mizeria de a o considera neconstitutionala, avem alte solutii. Acesti oameni accepta argumentele, dar nu uita sa spuna: ‘sper, domnule Bogdan, caci v-am votat’. Iar eu continui sa le amintesc ca nu pentru pensii, ci pentru a trimite la culcare un grup infractional organizat. Eu fac distinctie intre un mesaj electoral si o datorie civica a politicienilor – de asta am renuntat la presa, de asta continui sa lupt.

Mergem mai departe: mai exista o categorie de oameni care trimit mesaje, tot inteligenti, dar aflati in misiune. Ei sunt oastea pe care o folosesc forte politice din Romania pentru a manipula, pentru rostogoli un repros si a-i da proportii prin repetitie, pentru a crea impresia de volum. Ei stiu ca nu este asa, dar se bazeaza pe publicul mai lipsit de educatie sau de informatie.

Majoritatea acestor soldati ai manipularii (i-am dibuit, dar uneori ma fac ca nu stiu) sunt utili politicienilor, care le dau ordine deoarece cauta ocazia de a-si ignora nerealizarile personale si se simt bagati in seama. Sunt fericiti ca anumiti actori politici le simuleaza ocazia de a fi utili, sunt neobositi si li se induce sentimentul ca sunt extrem de importanti. Dar sunt folositi fara jena de politicieni fara realizari, care s-au umplut de ridicol, sau de catre unii cocotati pe episoade de vid de putere.

Nu in ultimul rand, exista romanii care nu sunt animati de ura, ci de dorinta de a vedea, in aceasta viata, ca se face dreptate. Sunt multi si sunt intelegatori, chiar daca se informeaza minim. Sunt oameni buni, cu ocupatii diverse, cu griji si nevoi, cu temeri si putine bucurii. Ei sunt dispusi sa renunte la statutul de om manipulat, daca le aduci argumente, si insista ca ocazia de a face dreptate sa nu fie irosita.

Cand vor intelege toti romanii ca amorul artei in politica este o ciuma, lucrurile se vor simplifica mult. Dar nu depinde nimic de constiinta lor. Ci de a politicienilor. Daca acestia isi vor asuma, cu curaj, sa fie injurati, dar sa faca dreptate cu orice risc, au castigat partida. Vor invinge cei care vor avea curajul sa spuna adevarul, cu orice pret.

Romanii nu mai pot fi mintiti. Pot fi manipulati, cu instrumente performante, securistice (folosesti un gram de adevar si-l imbraci in zeci de minciuni), dar nu pentru multa vreme. Zilele politicianismului, maniera de a conduce o tara pentru realizarea intereselor meschine de grup sau personale, raportate doar la o agenda particulara, fara legatura cu tara asta, au apus”, a scris Rares Bogdan.