Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan reacționează marți, pe Facebook, după ce Dăncilă a făcut un apel către toți europarlamentarii români să susțină candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. El lasă să se înțeleagă că Rovana Plumb ar fi un „comisar slab”, iar desemnarea acesteia ar fi o „rușine” pentru România.

„Prim-ministrul Viorica Dancila și viceprim-ministrul Mihai Fifor declară că numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european este “un câștig,” “o reușită,” “o onoare” pentru România.

Adevărul este următorul: desemnarea unui comisar european din partea României nu este onoare în sine, ci este obligație conform tratatelor europene.
Onoare ar fi desemnarea unui comisar european din partea României care să fie integru, care să fie competent, care să obțină un portofoliu important și care să facă cinste României în următorii cinci ani în toate colțurile Europei.
Desemnarea unui comisar bun este o onoare desemnarea unui comisar slab ar fi o rușine; o rușine acum și o rușine cu care rămânem în următorii cinci ani de zile.”, scrie Mureșan pe Facebook.

Amintim că PNL şi USR au cerut premierului Viorica Dăncilă retragerea Rovanei Plumb de pe lista comisarilor europeni. Ambele partide au anunţat că nu sunt de acord ca Rovana Plumb să reprezinte România la Bruxelles.