Europa a pierdut războiul datelor personale, dar poate câştiga revoluţia industrială digitală, este de părere eurocomisarul pentru piață internă și digitală, Thierry Breton, citat de Reuters. El a dat printre exemplele de țări care pot ieși în față și România.

Deşi Europa a pierdut bătălia campionilor digitali care să depăşească marile companii de tehnologie chineze şi americane în ceea ce priveşte colectarea datelor personale, încă mai poate câştiga un război al datelor industriale, potrivit lui Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă şi digitală, transmite Reuters.

Volumele mari de date, de la cum își conduce fiecare european maşina până la cat timp au nevoie roboţii să facă unele activităţi, vor genera un nou front de luptă pentru supremaţia digitală, centrată pe colectarea, gestionarea şi analiza datelor pentru fabrici, transporturi, energie şi asistenţă medicală.

Îngrijorată de dominanţa companiilor tehnologice din SUA şi China, precum Google, Amazon sau Huawei, Comisia Eurpeană lasă în urmă politica delăsătoare de la începutul anilor 2000 pentru a-şi proteja afacerile.

Noua strategie va fi prezentată miercuri de eurocomisarul Breton.

Potrivit sursei citate, această nouă atitudine europeană va avea trei direcţii care vor însemna reglementări mai severe, investiţii în infrastructură şi alte strategii specifice.

„Intrăm într-o nouă epocă. Bătălia pentru datele industriale începe acum, iar principalul front de luptă va fi Europa”, a declarat fostul ministru francez al Finaţelor, la o conferinţă din Munchen.