Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a sugerat, sambata seara, ca premierul Ludovic Orban va anunta in curand ca alegerile locale vor avea loc in doua tururi.

Intrebat, la Romania TV, daca vor avea loc alegeri locale in doua tururi, Rares Bogdan a declarat ca „Ludovic Orban este cel care trebuie sa faca anumite anunturi”.

„Va zic sa ne urmariti cu mare atentie. Ludovic Orban este cel care trebuie sa faca anumite anunturi. Noi nu ne bagam unii peste altii, fiecare cu treaba lui. Cand va fi cazul, Ludovic Orban va afce anunturile. PNL va castiga alegerile locale fie ca sunt doua tururi, fie ca este unul. Parerea mea este ca sunt necesare doua tuturi”, a declarat Rares Bogdan la Romania TV.

Rares Bogdan a mai sugerat ca sunt primari PNL care se tem de alegerile in doua tururi, el adaugand ca este gata sa le vina alaturi. „Primarii nostri care se tem ca pierd in doua tururi sa ma sune si eu ma duc si stau doua-trei zile si ii ajut”, a subliniat Bogdan.

El a respins si teoriile PSD si UDMR, partide care sustin ca membrii Comisiei de la Venetia interzis modificarea legislatiei electorale cu sase luni inainte de alegeri.

„Daca nu restrangi drepturi electorale nu este nicio problema”, a aratat Rares Bogdan.