Europarlamentarul Vasile Blaga (PNL, PPE) susține că locurile de muncă reprezintă prioritatea zero pentru cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Grupul Popularilor Europeni.

„Discuția despre locurile de muncă este cu atât mai importantă ca urmare a efectelor crizei sanitare din ultimul an care, potrivit studiilor, a afectat direct unul din cinci locuri de muncă la nivel european. Nu mai puțin de 15 milioane de cetățeni ai UE nu au un loc de muncă iar acest lucru se reflectă direct în nivelul lor de trai și în performanțele economice ale UE. Dramatic este și faptul că 18 la sută dintre tinerii europeni sub 25 de ani nu au un loc de muncă. UE trebuie să găsească soluții pentru ei, să facă din angajarea acestor tineri o prioritate, nu ne putem permite pierderea unei generații”, a menționat europarlamentarul Vasile Blaga.

Partidul Popular European vrea ca locurile de muncă să devină prioritatea absolută a Uniunii Europene și a tuturor instituțiilor europene și Guvernelor statelor membre.

Miercuri va avea loc o dezbatere organizată de Grupul PPE din Parlamentul European intitulată “Jobs, jobs,jobs”, la care va participa președintele Comisiei Europene și reprezentanți ai Guvernelor naționale.

Vasile Blaga mai menționează că PPE așteaptă de la Comisia Europeană propuneri concrete și nu idei generale despre cum se pot crea mai multe locuri de muncă la nivel european. „Este mare nevoie de o transformare economică și socială iar criza prin care trecem a făcut ca această realitate să devină cu atât mai urgentă. Suntem într-un an în care efectele economice ale lui 2020 vor fi și mai evidente iar impactul asupra locurilor de muncă și mai puternic. Câte firme din domeniile afectate direct de criza sanitară vor mai avea resursele să își revină, să redeschidă, să își păstreze angajații? Statele membre UE trebuie să renunțe la impulsurile egoiste și toți trebuie să acceptăm că împreună suntem mai puternici. Orice decizie se ia la nivel European trebuie să răspundă pozitiv la întrebarea dacă ea conduce la crearea de noi locuri de muncă”, mai subliniază deputatul european Vasile Blaga.