Europarlamentarul PPE, Rares Bogdan, a anuntat marti o veste buna pentru Romania venita din partea UE.

”Fondurile europene vor putea fi utilizate în funcție de urgențele fiecărui stat în lupta cu Covid19. Este încă o decizie politică analizată astăzi, prin videoconferință, cu colegii șefi de Delegații naționale și vicepreședinții EPP.

Consider că această măsură este crucială în gestionarea pandemiei. Propunerea este de a se putea face transferuri nelimitate între diverse categorii de fonduri europene. De asemenea, de a se renunța la regula pierderii de bani europeni dacă nu sunt folosiți conform destinației alocării inițiale.

Nu în ultimul rând, Guvernul României nu va mai trebui să cofinanțeze cu bani de la bugetul de stat proiecte europene. În plus, proiecte din domeniul sanitar, deja construite, vor putea fi decontate pe fonduri europene, chiar dacă realizarea lor nu au fost inițial prevăzută prin această sursă de finanțare”, scrie Rares Bogdan pe pagina personala de facebook.

Fondurile europene vor putea fi utilizate în funcție de urgențele fiecărui stat în lupta cu Covid19. Este încă o decizie…

Publicată de Rares Bogdan pe Marţi, 14 aprilie 2020