Grupul PPE din Parlamentul European l-a asigurat pe Florin Cîțu de cooperare în vederea dezvoltării și modernizării României, a anunțat Siegfried Mureșan (PNL), vicecepreședintele grupului politic și co-raportor privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, într-o postare pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a avut o întâlnire joi cu președintele PPE, Manfred Weber, la care a participat și eurodeputatul Siegfried Mureșan, ca parte a vizitei de lucru la Bruxelles, începută în aceeași zi.

Vrem modernizarea României și vrem dezvoltarea României. Vrem să folosim fondurile europene pentru a îmbunătăți infrastructura, pentru a crea locuri de muncă, pentru a ajuta oamenii afectați de coronavirus, pentru a sprijini cât mai mulți antreprenori care vor să lanseze afaceri de succes. Vrem să întărim Uniunea Europeană în competiția globală cu alte zone ale lumii”, a transmis Siegfried Mureșan.

Acesta a subliniat că obiectivele menționate sunt un deziderat al Grupului PPE pentru UE și România și a menționat că „vom lucra împreună pentru a atinge toate aceste obiective în perioada următoare”.

Vizita premierul României a continuat vineri, când s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu președintele Consiliului European, Charles, care l-au asigurat pe șeful Guvernului de sprijinul lor pentru România în momentele dificile, cu precădere pentru elaborarea unui plan național de redresare și reziliență solid, precum și pentru susținerea aderării la spațiul Schengen și a ridicării MCV.